Welkom op mijn bouwblog

Volg hier mijn bouwavontuur op de Vossenberg
72

vrijdag 5 februari 2010

Het gaat erom spannen de komende dagen. De kelder is gepland met de aannemer om op 8 maart te gieten. De keuze om de kelder te gieten en niet te laten metsen is omdat dit toch de beste garantie biedt om geen lekkage en vocht in de kelder te krijgen.
Planning is als volgt;
1. afbakenen van de bouwgrond en uitpalen van het huis. Aangezien er tot nu toe nog maar 4 van de 11 scheidingspaaltjes op de gehele weide gevonden zijn zal er toch een landmeter aan te pas moeten komen. Na een telefoontje met een landmeterkantoor ben ik te weten gekomen dat ook dit zoals te verwachten is een hapje uit het budget betekent. Een landmeter werkt per ereloon en bovendien hebben ook deze het erg druk. Gelukkig heeft mijn moeder nog met de landmeter die indertijd de grond heeft opgemeten kunnen regelen dat hij in week 7 de scheidingspaaltjes komt terugplaatsen en dan ook meteen het huis uitpaalt.
2. de werfkast moet aangesloten worden en daarvoor is het wachten op de bevestiging van betaling van Infrax om een afspraak te kunnen maken.
3. de provincie moet de overwelving van de Rode Laak goedkeuren en de gemeente moet de inbuizing komen doen zodat de bouwgrond toegankelijk is. Dit moet dus gebeuren vóór de aannemer met zijn kraan komt voor de grondwerken.
plan B noodoplossing is een noodbrug te voorzien die sterk genoeg is om de kranen en het zware materiaal te kunnen dragen. Hopelijk blijft dit een plan B aangezien dit weer een extra kost zou betekenen.
6. voor de graafwerken heb ik gekozen voor Leopold Hezelmans. Na wat rondvragen bleek deze aannemer het meest geschikt door zijn jarenlange ervaring en ook qua prijs zat deze persoon zeer goed. (Bovendien is hij ook van Laakdal en rekent hij qua vervoer van zijn kraan en materiaal geen extras. 1 aannemer vroeg zelfs 100 euro om zijn kraan van Westmeerbeek tot Laakdal te verplaatsen.) Hezelmans zal de grond afgraven van het hele stuk bouwgrond. Dit om ervoor te zorgen dat alle 'zwarte' grond zuiver blijft en er geen bouwafval in terecht komt en dat deze niet te fel vermengd raakt met de gele grondlaag. Deze berg grond zal voorlopig gestockeerd worden op de landbouwgrond. Bij het uitgraven van de kelder zal er een tweede berg 'gele' grond gevormd worden. Nadat de kelder voldoende is uitgehard en de welfsels geplaatst zijn wordt de kelder terug aangevuld met de 'gele' grond. De zwarte grond wordt pas terug over de tuin en rondom het huis verdeeld als het huis winddicht is zodat er geen bouwafval in vermengd raakt en ook de beste manier om te zorgen dat je later je grasmaaier niet stuk rijdt op een halve baksteen ;)
5. de droogzuiging moet geplaatst worden op aanbeveling een week voor uitgraving van de kelder. Van de aannemer heb ik het advies gekregen om de pompen minstens 10 dagen van te voren te laten plaatsen en deze pas te laten verwijderen nadat de welfsels op de kelder gelegd zijn. Voor pompen heb je elektriciteit nodig en dus verwijs ik naar actiepunt 2.

De bedoeling is om alles gedaan te krijgen vóór de aannemer de kelder komt gieten. Dit weekend staat er nog op de planning om de grond zo toegankelijk mogelijk te maken voor de landmeter. Hiervoor moet er namelijk nog flink wat werk verzet worden ; braamstruiken , betonnen palen en prikkeldraad verwijderen en dan nog eens het wildgewas aan de kanten van de weide met de bosmaaier te lijf gaan. Tja, een mens moet er iets voor over hebben ;)
De tickets voor de beurzen blijven ondertussen binnenstromen. Ik had inderdaad tickets gevraagd voor Batibouw, maar ondertussen heb ik al 6 toegangstickets voor 2 personen én ook nog 2 tickets voor de woon- en interieurbeurs 'In Wonen'. Morgen is er het bezoekje aan Sack voor de bespreking van de offerte voor de vloerverwarming en het sanitair. Het worden dus nog drukke weekends.
Hier nog maar eens een kort berichtje. Voorlopig is het dus nog wachten op de provincie om de vergunning te verkrijgen om de Rode Laak te overwelven. Zolang die niet toe ligt is er voor het zware transport geen toegang tot de bouwgrond. geduld is een schone deugd :)
De aansluiting voor de elektriciteit aan Infrax heb ik deze week uitgevoerd toen het factuur in de bus viel. Onmiddelijk die dag ook het contract bij Luminus als electriciteitsleverancier afgesloten. Gelukkig kon ik dit regelen via mijn broer die voor Euphony werkt. Bij het invullen van het contract kwam dan ook nog de vraag of ik voor enkelvoudig of dag- & nachttarief kies. Ik heb maar meteen dubbel tarief gekozen omdat ik nu ook al heel bewust een nachtenergie gebruiker ben. Dit is dus al direct voorzien en zo moet ik ook maar 1 maal een meter betalen. Nu is het dus wachten op bevestiging van betaling van Infrax en op de contractbevestiging van Luminus. Zodra ik deze heb kan ik met een afspraak regelen om de elektriciteit aan te sluiten. Van zodra ik een datum heb , kan ik dan ook aan EVI, Tessenderlo, laten weten wanneer ze de elektriciteitskast mogen leveren. Die moet dan zo snel mogelijk gekeurd worden door een onafhankelijke keuringsfirma en dan kan Infrax op de dag van afspraak de elektriciteit aansluiten. Zonder elektriciteit kan je namelijk niet bouwen ;)

woensdag 3 februari 2010

de voorgevel van mijn huisje

sneak priview ; open bebouwing pastorijstijl met een carport.



maandag 1 februari 2010

Verzekering Gewaarborgd Wonen

GRATIS Verzekering Gewaarborgd Wonen = Een gratis verzekering aangeboden door de overheid. Deze verzekering heeft een looptijd van 10 jaar en komt tussen in het aflossen van de hypothecaire lening bij onvrijwillige werkloosheid of arbeidsongeschikdheid. Meer info over de voorwaarden en het aanvragen van deze verzekering vind je op bijgevoegde link.http://www.wonen.vlaanderen.be/static/Pages/textpages/tegemoetkomingen/verbouwen/inkomensverlies.html

Infrax vervolg

Vandaag heb ik via mail bericht gekregen dat vanaf 1 september 2009 de plannen voor nutsleidingen via KLIP, Kabel en Leiding Informatie Portaal aangevraagd moeten worden. Aangezien er in het verleden nogal wat brokken gemaakt werden door lustige gravers, heeft het Vlaamse gewest besloten om alle kabels en leidingen in kaart te brengen. Iedereen is dus verplicht zijn graafwerken te melden zodat alle betrokken Kabel- en Leidingbeheerders verwittigd kunnen worden. Als planaanvrager* heb ik dus nog wat papierwerk deze avond ...

*Een planaanvrager is een persoon of een organisatie die er belang bij heeft zich te informeren over de precieze ligging van kabels en leidingen. Een planaanvrager brengt alle bij het KLIP aangesloten KLB’s op de hoogte van zijn intentie om (graaf)werken uit te voeren. De bij het KLIP aangesloten KLB’s zullen de planaanvrager op hun beurt de plannen bezorgen waarop de ligging van hun kabels of leidingen is aangeduid. Er zijn twee types van planaanvragers: professionele en particuliere. (meer info op www.klip.agiv.be)